Zorgzame Handen

Ervaar de waarde van persoonlijke zorg

Wat doet Zorgzame Handen?

Iedereen kan weleens met een hulp- en/of zorgvraag te maken krijgen. Namelijk als er beperkingen zijn opgetreden waardoor men de dagelijkse dingen niet meer zo goed zelf kan uitvoeren als voorheen. Lichamelijke beperkingen waardoor iemand zich moeilijk kan voortbewegen, maar ook geestelijke beperkingen. Denk daarbij aan het vergeten van  dingen in het dagelijkse leven die soms grote gevolgen kunnen hebben.

Zorgzame Handen kan een uitkomst bieden bij:

- Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL) zoals wassen, douchen of aan- uitkleden als dit niet meer op een gemakkelijke of veilige manier kan worden gedaan.

- Het ondersteunen en tijdelijk overnemen van mantelzorg. Mantelzorgers hebben een zware taak. Deze taak kan tijdelijk worden overgenomen zodat er tijd is om iets anders te doen en de zorgen even los te laten.

- Ondersteuning en begeleiding bieden bij een hulp- en/of zorgvraag in een thuissituatie, verzorgingstehuis of instelling.

- Het meegaan naar een ziekenhuisbezoek.

- Sociaal contact. Soms ontstaat er een situatie waarbij iemand alleen komt te staan en vertrouwde sociale contacten kunnen dan wegvallen. Zorgzame Handen kan samen met u proberen om sociale contacten weer terug te vinden

- Het samen uitvoeren van taken als boodschappen doen en koken. Als het koken van een maaltijd niet meer gaat kan er samen een maaltijd worden voorbereid. Ook het naar buiten gaan voor een wandeling of winkelen kan soms al een probleem zijn. Niet als u kiest voor Zorgzame Handen.


Belangrijk: Zorgzame Handen verricht geen medische handelingen!

Elaine Human van Zorgzame Handen kan misschien nog veel meer voor u betekenen. Vraag naar de mogelijkheden. 

Voor wie?

Zorgzame Handen is er voor ieder die hulp en/of zorg nodig heeft. Zorgzame Handen is er voor particulieren en mensen met een PGB (Persoons Gebonden Budget). Dat kunnen ouderen zijn, gezinnen, maar ook voor diegene die niet meer thuis is en verblijft in een verzorgingshuis of instelling.